maanantai 31. joulukuuta 2012

Uuninmuuraaja Ahvenanmaalla

On Uuninmuuraaja saapunut vapun tienoolla Ahvenanmaalle. Paikalla on rakennuspaikka kalliolle tueuttuine perustuksineen, mutta missä itse talo johon pitäisi muurata? Hirsikehikko piti tulla jo pääsiäisenä mutta on nyt vähän myöhässä. Muuraukset täytyy silti aloittaa. Ei kait siinä, täytyy mittoa tarkasti ja toivoa ettei tulisi kovin sateinen alkukesä!

Muurauksia oli asiakkaan kanssa suunniteltu hyvissä ajoin. Jo 2010 taittiin olla ensimmäisen kerran yhteyksissä. Näin se pitääkin toimia kun on kyse vähän erikoisemmasta hommasta ja muutenkin on hyvä olla muurausasioissa liikkeellä hyvissä ajoin. Olin laatinut muurauksista mittapiirrokset sekä kolmiuloitteiset mallikuvat. Niiden perusteella ja rakennepiirustusten mukaan oli kohtuullien helppo lähteä mittomaan muurauksien sijaintia. 
Kaksihorminen piippu rakennuksen toiseen päähän ja nelihorminen piippu toiseen päähän. Pähkäilyä kanavien kanssa..


Väliseinän suora holvaus ruukintiilellä.


Pitkään oli hyvät kelit kuten toivottiin mutta sitten tuli sade ja piti tehdä katos.Leivinuuni ja avopiisi muodostuu.                                      
Pönttöuuni nurkkaan.


Sitten, eräänä toukokuun lopun päivänä ilmestyi ensimmäinen satsi hirsikehästä paikalle. Täsmääkö kaikki kohilleen, no täsmäsi aivan hyvin!
 Leivinuunin holvi ja päällys muodostuu. Kamariin muurattiin pikkarainen pönttöuuni, johon oli taiteilua saada kaikki tarvittavat kanavat mahtumaan.


 Nyt ollaan kesäkuun alkupäivinä muuraamassa ja sade yllätti toisen kerran. Ja oli muuten kylmää ajankohtaan nähen. Siinä muurarit työssä.

Ja sitten tuli taas kesä ja toi muurarit ulos piipunmuuraukseen.Aika hurjan oloista alkoi olla keikkuminen tuolla korkeuksissa.

 Toinen piippu betonihattua vaille valmis.


 Sehän on melkein kun Rovaniemi sodan jäljiltä..

Listan profiili kopioitiin vanhemman rakennuksen uunista.


1 kommentti: