maanantai 21. marraskuuta 2011

VR:n vanha pumppaamo

Tässä on vanha VR:n pumppaamorakennus, joka sittemmin on otettu vapaa-ajan käyttöön ja on sitä tänäkin päivänä. Asiakas tilasi sinne uudet piiput, toisen ullakolta ylös ja toinen vesikatosta ylös asti. Lisäksi keittiön Kotilieden tilalle muurattiin kaakelihella. Piiput muurattiin alkuperäistenp piirustusten mukaisesti. Mallia saatiin myös parin sadan metrin päässä olevasta vastaavasta rakennuksesta, jossa alkuperäinen piippu oli vielä tallella. Kruunuosaa koristaa ympäri kiertävä harkotus. Lisäksi piipun pää suippenee ylöpäin mentäessä. Suippo osa on päällystetty pellillä. Tämä parantaa vetoa sekä pienentää varsinaisen sadehatun tarvetta. Jos piippu on viikottaisessa käytössä, ei sadehattua välttämättä tarvitse. Vapaa-ajan asunnoissa hattu on ehdoton!




Uusi piippu nousi kuin sieni sateella. Ylhäällä oleva isompi piippu on juuri kuorittu pelleistä, jonka alta paljastui melko mätä sieni! Herää kysymys, suojaako pelti piippua? Ehkä mieluummin kypsentää.



























Kohteeseenhan tuli vielä kaakelihella, joka on purettu Turun korppoolaismäeltä. Hella vaati hieman modifiointia, koska paikka oli sen verran erilainen.


Kamarin pönttöuuni oli nuohoojan mukaan siinä kunnossa, että olisi avattava uunin laki ja tarkastettava tilanne. Jotain omituista sieltä löytyikin. Muurari oli ehkä varmistaakseen laen kantavuuden laittanut useamman ratakiskon kiinnitysraudan laen ylitykseen. Ja kun laajentumisvaraa ei ole jätetty, on raudat pikkuhiljaa murentanut muurausta ylempää ja ympäriltä.



Korjasin tuliputken yläosaa ja tein normaalin"holvauksen" uunin laeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti