tiistai 31. maaliskuuta 2009

Peltikuoriuuni vanhan hellan tilalle

Rakennus oli aikoinaan jaettu useammalle asukkaalle, joten jokaisessa huoneessa oli puuhella. Nykyään rakennus palautetaan alkuperäiseen muotoonsa. Suuria muutoksia ei sinänsä ole tehty mutta suurimman huoneen, joka tulee toimimaan salina, halutaan hellan tilalle peltikuoriuuni huoneen lämmityslaitteeksi. Vanha puuhella puretaan mutta taustamuuri jätetään palomuuriksi. Sen oikeanpuoleisessa osassa kulkee hormi ylös joten peltikuoriuuniin saadaan alaliitäntä. Tämä on aina parempi ratkaisu verrattuna yläliitäntään, koska tällöin uuni pääsee lämmetessään vapaasti laajenemaan ylöspäin.

Alkuperäinen perustus ei aivan riittänyt 77 cm halkaisijaltaan olevan peltikuoriuunin tukemiseksi, joten perustusta levennettiin harkkomuurauksella.

Harkkomuuraus kätki vanhan kiviladotun perustuksen harmillisesti piiloon, mutta tämä oli ainoa vaihtoehto saada tukeva perustus. Harkkomuuraus tukee nyt myös vanhaa ja heikkoa kiviladontaa.Perustus saavuttaa määrämittansa.


Pönttöuuni nousemassa vanhan puuhellan tilalle.Uuni valmiina alkuperäistä muuria vasten. Muurin alkuperäinen muoto haluttiin jättää muistuttamaan aikaisemmasta puuhellasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti