sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Kiireinen kesä

Kulunut kesä on ollut osaltani sen verran kiireinen, etten ole edes kerennyt päivittämään blogiani. Ikävä sinäsä kun tulee puukattua kalenteri niin tiukoille. Tästä eteen päin voin yrittää väljempää työkalenteria. Kuuluuhan tähän työhön myös muukin kun pelkästään muuraaminen. Täytyy tehdä tarjouksia, suunnitella uuneja ja vaikkapa pitää blogia. Alunperin ajatus blogin pitämisestä oli sellainen, että se olisi lähes reaaliaikainen. Tällöin se toimisi itselleni työpäiväkirjana ja asiakas tai muu blogin seuraaja tietäisi missä mennään. Mutta totuus oli toinen. Toimiihan se näinkin jokseenkin työpäiväkirjana ja ehkä joku näistä jutuista jotain mielenkiintoista löytää.

Joka tapauksessa tänä kesänä sain päätökseen viime kesänä aloitetun urakan Taivassalon Ruokorannassa.
Jatkoin siitä mihin viimesyksynä jäin eli tuvan muurin restaurointiin. Hella-osan palautin alkupraisen mukaiseksi. Vaihdoin ja tasasin leivinuunin arinakivet.


Muutin leivinuunin savuhormistno niin että se kulkee koko matkan muurin sisällä toisin kuin aikaisemmin savukaasut kulkivat huuvan kautta korsteeniin. Käytännössä savukaastu kulkivat huonetilan kautta korsteeniin. Huuva ja sen takana olevat kanavistot tulivat olemaan alkuperäisen mukaisia lukuun ottamatta leivinuunin uutta kanavaa. Ylhäällä välipohjan tuntumassa ja ullakolla kaikki muurin kanavat yhdistin yhdeksi isoksi hormiksi kuten alkuperäisessä ja siitä jatkoin muurausta aina piipun kruunuun asti. Rappasin muurin kalkkilaastilla. Tartuntoihin käytin myös kalkkisemsnttilaastia. Pinnan maalasi kalkkimaalilla itse omistaja. Rakennusken ulkopuolella tein savupiipun lisäksi sokkelikivien saumauksen.

1 kommentti:

  1. Jaakko, kiva kuulla että sulla töitä riittää. Meillä muuraamasi pönttöuuni toimii hienosti! Nuohooja kävi ensimmäistä kertaa vähän aikaa sitten ja totesi, ettei poskikanavissa ole mitään nuohottavaa, vaikka uunia on poltettu viime (kylmä) talvi päivittäin. Kuivaa koivua on käytetty ja päältä sytytetty. Hyvin vetää, eikä nokea. Oikein olen syksyä odottanut, että voi paremmin pitää tulta uunissa :) t. Ville

    VastaaPoista