tiistai 5. huhtikuuta 2011

Takan korjaus Nuuksiossa

Tämä takka on saanut hieman erikoisemman muotoilun. Tällaista muotoilua toivoisi enemmänkin suomalaisiin takkoihin pelkistetyn laatikon sijaan. Vai onko ne laatikot vain niin hienoja? Vai eikö suomalaiset uskalla tehdä mitään erilaista?
Noh, mennämpä asiaan. Tämä kyseinen erikoisen muotoinen takka on parinkymmenen vuoden elinikänsä aikana päässyt rapistumaan, kylläkin sisäosista. Tuliputki tulipesän ylöpuolelta on alkanut vajota, joka on merkki siitä että jotain kannattaisi tehdä. Ja kun ongelma on selvästi tulipesän yläpuolella, ei korjausta voi tehdä suuluukun kautta, vaan on tehtävä purkutöitä.Tuliputki oli muurattu syrjällään asetetulla tulitiilellä ja takaseinämä oli vielä vinosti kallellaan eteenpäin muodostaen tuliputken supistuksen niinkuin pitääkin. Mutta syrjällään olevat tulitiilet eivät ole nähtävästi riittävän lujasti sidoksissaan pysymään paikoillaan. Purin siis tuliputken ja loppuviimeksi tulipesänkin. Tulipesän vieressä oleva muuraus oli myöskin kaatunut vasemman poskikanavan tukkeeksi, joten takka on viimeiakoina vetänyt aioastaan oikean kautta.

Tulipesä meni siis kokonaan uusiksi ja siitä ylöspäin. Vanhat tiilet käytin uudelleen kun ne näyytivät aivan kelvoilta. Tulipesän yläpuolisen osan, tuliputken muurasin lappeellaan asetetuilla tiilillä kuten aina. Näin siitä tulee vähintäänkin ikuisuuden kestävää tekoa!


Sitten ulkokuoren muuraus uudelleen ja rappaus päälle ja näin takka pääsee taas tuottamaan lämpöä taloon. Lisäsin molemmille poskikanaville oman nuohousluukun, koska yhdestä keskellä olevasta ei ollut kovin helppoa päästä käsiksi näihin kanaviin. Eipä niitä oltu varmaan koko aikanaan nuohottukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti